22 grudnia 2018

Piernikowe baby bacon.


Jako iż święta tuż, tuż, albo już nawet za winklem,
 chciałabym Wam pokazać jak zrobić wieprzowo- piernikową girlandę.
Do wykonania tej ozdoby potrzebujemy kilku aromatycznych pierniczków,
sznurek i w miarę grubą igłę. Ja upiekłam pierniczki w kształcie małych świnek,
 coś na wzór tych marcepanowych którymi zajadają się w Norwegii na święta.
Jeśli nie macie akurat foremki w kształcie prosiaczka, może to być każdy inny zwierz,
lub nawet cały zwierzyniec.


Pierniczki piekę od trzech lat, według tego samego, sprawdzonego przepisu >> Tutaj <<
Wychodzą od razu miękkie, a jak poleżą w zamknięciu dzień lub dwa, 
dosłownie rozpływają się w ustach. Zatem połowę przeznaczamy do konsumpcji,
 a drugą część na girlandę;)




Nawlekamy pierniczki na sznurek,
 nie piernicząc przy tym zbyt wiele i girlanda gotowa.
Naprawdę szybka i pachnąca robota.


   
Możemy powiesić ją na choince, lub na ścianie.
 Działa jak naturalny, korzenny aromat do pomieszczeń,
 intensywny i zniewalający.


Pierniki można wyeksponować także w wielkim, szklanym słoju wraz z vintage bombkami.
W ten sposób powstanie naprawdę ciekawa, zapachowa instalacja.




I jak kochani,
dacie się skusić na wykonanie takiej zapachowej girlandy?

Pozdrawiam świątecznie

Adriana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...